Göteborgs Byggemenskapsmässa 2015

  • Är du nyfiken på byggemenskaper?
  • Vill du veta mer om hur det fungerar och går till?
  • Vill du få kontakt med befintliga grupper?
  • Eller är ni ett redan existerande gäng som söker fler deltagare, en plats för att genomföra ert bostadsprojekt eller en partner att samarbeta med?

Då är Göteborgs Byggemenskapsmässa 2015 mötesplatsen för er! Under eftermiddagen torsdagen den 17 september handlar allt i Kajskul 113 om byggemenskaper.

Göteborgs byggemenskapsmässa är öppen för vem som helst (inträde är gratis) som är intresserad av byggemenskaper som en väg till bostäder. Vid sidan av programinslagen finns tre typer av utställare i mässlokalen:

  • Nya och gamla byggemenskaper presenterar sina projekt och bjuder in nya deltagare .
  • Företag (arkitekter, projektledare, kreditgivare, markägare, entreprenörer) presenterar sina tjänster och erbjudanden gentemot byggemenskaper
  • Rådgivning och vägledning från bl a Fastighetskontoret, genomförda projekt och föreningen för byggemenskaper.
Vi introducerar dessutom en idéarena där nya projektidéer kan pröva sina vingar gentemot mässans publik. Kanske vill du själv lansera en byggemenskapsidé på idéarenan? Senast 15 september vill vi ha in ditt projekt.

Varför en bomässa för byggemenskaper?

Just nu pågår en spännande utveckling i hela Europa: bostadskonsumenter går samman i grupper och blir sina egna byggherrar.

Därmed växer ett nytt sätt att producera bostäder fram som pressar produktionskostnader, tillgodoser en större bredd av behov och ökar mångfalden i den byggda miljön. I Sverige ligger Göteborg i täten av den här utvecklingen och staden ser att byggemenskaper har en viktig roll i framtidens bostadsbyggande.

Som ett led i detta arbete arrangerar Göteborgs stad i samarbete med Föreningen för Byggemenskaper den 17 september en bostadsmässa med inriktning på byggemenskaper. Vår förhoppning är att detta blir ett återkommande arrangemang som kan bidra till att på allvar öppna upp marknaden för byggemenskaper i Göteborgsregionen och underlätta för grupper, bostadssökande och andra aktörer att finna varandra.

INTRÄDE

Gratis för besökare

NÄR

Torsdagen 17 september 2015, mellan kl 16.00-20.00

VAR

Kajskjul 113, Frihamnen 11 (karta nedan)

KOMMA HIT

Buss 16 riktning mot Eketrägatan, eller buss 55 mot Lindholmen, avstigning på hållplats Frihamnsporten

ARRANGÖRER

MÄSSPLAN

HITTA HIT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *